en kongruent mänsklighet

Alla vet att fascismen aldrig kommer att överleva eftersom det mänskliga i människan är vår nedärvda kallelse att älska vår nästa. Alla vet likaså att kommunismen inte heller överlever. Människan kommer tack vare sin själsliga natur alltid störta såväl höger- som vänster extremism. 

Man kan inte använda terrorattacker som en ursäkt för att besluta att alla muslimer är idioter. Man kan inte heller ringa in judar som skyldiga till ökad segregation globalt. Detta är bara så befängt.  

Återigen glöms kvinnokamp bort. Rasism är ett förlegat beteende och ett meningslöst epitet för folklig förtvivlan.
Vi människor vill utvecklas och bli klokare. Och jag vidhåller att kvinnorörelsen måste prioriteras framför högerextremism och rasism. 
Vad folk glömmer är att patriarkatet globalt banar väg för rasism och antisemitism. Om jämlikhet mellan kvinnor och män hade varit verklighet över hela jorden hade såväl krig som miljöproblem varit löst för länge sen.
Sålunda är det de kvinnouteslutande trosuppfattningar som skall röras om ordentligt. Kvinnan oavsett etnicitet är framtiden.
Man kan inte hålla armen om religioner som kränker kvinnans mänskliga rättigheter och samtidigt påstå sig kämpa för miljön eller kämpa mot fascismen. Man måste ta tag i den förtryckta gruppen som aldrig får komma till tals i den globala debatten. 
Jag är så trött på obildade högerextremister som bara blundar för sitt ansvar att ifrågasätta sannolikheten för global fred om inte jämlikhetfrågan prioriteras. Lika trött som jag blir på patriarkal antisemitism som bara bygger på paranoida vanföreställningar.

Den dagen kvinnan globalt visas samma auktoritet som männen kommer global harmoni vara ett faktum.
Det handlar inte om svarta eller vita. Det handlar om jämlikhet, för där ligger den fridfulla balansen. Mindre testosteron vid makten och mer folkbildning av sanna mänskliga gemensamma nämnare.

Och samtal. 

Kommentera här: