startpaket 1


Yogan kom in i mitt liv genom en mycket fin vän jag mötte i Stockholm på. Den tiden då teatern var mitt mest passionerade livsuppdrag. Maria Eggers berättade att hon yogat i tio år med sån glädje i blicken att jag frågade henne en dag om hon trodde jag skulle greja det. Hon skrattade med kärlek. Det kräver lite tålamod och har du ofta svårt att sitta still blir det mycket utmanande. Samtidigt menade hon att det nog var den bästa lösningen för att bli riktigt lugn och i harmoni med sin kropp.

Nåväl åren gick och vi gjorde olika saker i våra liv. Jag började strax med ashtanga yoga och såg det som ett bra sätt att bli vig. Fast inget klickade i mig psykiskt eller själsligt...det kändes mest som träning i balans.
Åren gick och en dag på sös när jag satt och dokumenterade i jobbet fick jag plötsligt en tanke. Undrar om yoga finns i sjukvården? 

Jag vet inte varifrån tanken kom, men jag hade yogat så pass mycket att jag iallafall visste av egen erfarenhet att mycket påverkat mig fysiskt av yogan. 
Smak- och luktsinnet var bättre, pulsen lägre trots att jag rökte. Jag hade världens starkaste lungor trots att jag rökte. Vilket var ett mysterium för mig.

Så jag googlade och hittade Göran Boll och hemsidan för MediYoga. Till min lycka fann jag att de utbildade sjukvårdspersonal till att bli instruktörer i MediYoga, till de vårdinrättningar som behandlade sina patienter med denna kraftfulla terapeutiska "sjukgymnastik för kroppens organ och nervsystem." Mediyoga jobbar inte i kroppens vitala organ. Sjukgymnastik är snarare, muskelträning.
Jag ansökte om åt få bli antagen till deras utbildning och ett bra tag senare blev jag antagen.
Idag långt senare har jag beslutat att vara min egen instruktör göra om utbildningen själv hemma. Det är en resa. Jag skall börja från början. Och göra nybörjarpasset startpaket 1, varje morgon i sex veckor och dela day by day här på bloggen vad som händer med migoch kroppen. När jag gick utbildningen 2014 hade jag inte tiden att dela med mig på allvar. Så nu skall jag göra nybörjarresan på nytt. 
Mediyoga är min medicin i dag och det finns inget annat som slår det. Man börjar läka redan efter fem minuter....eftersom jag vet att överflödigt fett och gifter naturligt rensas ut under processen, kommer jag även dela om det. 
Vi ses...